Гірчиця біла та жовта суміш для сидератів.

- Немає в наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: 2563
90 ₴/кг
Показати оптові ціни- +380 (66) 535-54-82
- +380 (67) 238-23-05
Опис
Гірчиця біла очищений, гарний посадковий матеріал, однорічний представник сімейства Хрестоколірні має здатність переводити фосфати в легкодоступні з'єднання й перешкоджати вимиванню з ґрунту азоту. Крім цього, елементи живлення, які рослина витрачає на ріст і розвиток переводяться всередині її в органічні швидкозасвоювані сполуки та повертаються назад разом із великою біомасою. Як культура гірчиця досить невибаглива рослина. Вона спокійно ставиться як до слабкокислого, так і слаболужного середовища ґрунтового розчину, легко переносить низькі позитивні температури. Так, вона проростає вже за 3 °C вище нуля, що дає змогу її висівати на добриво навіть навесні за місяць до посадки основної культури.
.Лекарські властивості. У насінні гірчиці білої міститься глюкозид синальбін і жирна гірчична олія (16,5-38,5), що являє собою рідину темно-жовтого кольору з приємним запахом і характерним своєрідним гіркуватим смаком. До його складу входять кислоти (%): ерукова — 52,5%, олеїнова — 28, лінолева — 14,5, пальметинова.-2, арахіно-вая — 1 та ліноленова — 1. Після ферментації утворюється Р-оксибензильтична олія. У Туреччині та Венесуелі насіння використовують у разі склерозу судин, гіпертонії, захворювань печінки та жовчного міхура, розладів травлення, метеоризму, ревматизму та екземи. У Китаї застосовують як протибольовий засіб. У гомеопатії використовують надземну частину рослини.
Застосування. У молочній промисловості насіння гірчиці білого додає до сиру. З неї виробляють довго непрожарювальну олію, яка використовується в кулінарії, харчовій та хіміко-фармацевтичній промисловості.
Насіння білої гірчиці майже позбавлене аромату, а смак їх різкіше та грубіше, ніж у гірчиці сарептської. У кулінарії їх застосовують переважно в країнах Північної Європи та США.
З насіння роблять столову гірчицю. Їх вживають у суміші для овочевих, грибних і м'ясних маринадів, насінню приправляють салати та оселедець, гарячі рибні та м'ясні страви. У США готують суху суміш із подрібненого насіння гірчиці чорної й білої. Листя рослини кладуть у салати, у деяких країнах ними приправляють супи, маринують їх в оцті.
Гірчиця біла — гарна кормова культура та медонос.
Характеристики
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Основні | |
Тип | Медова |
Упаковка | Дой-пак |
Інформація для замовлення
- Ціна: 90 ₴/кг